همان طور که میدانید، کفشها برای پوشش پا در سرما و گرما و همچنین، محافظت از پا در برابر انواع اجسام سخت و تیز مورد استفاده قرار میگیرند. تاریخچهی استفاده از کفش به زمانهای دور برمیگردد. چرا که انسان از همان ابتدا برای جلوگیری از آسیب به پا هنگام راه رفتن، از ابزارهایی استفاده کرده است. مدتها بعد از این که کفش اختراع شد، انسانها به فکر تولید کفشهایی افتادند که بتواند از پا در برابر آسیبهای احتمالی محافظت کند. امروزه، در بسیاری از مشاغل رعایت نکات ایمنی بسیار حائز اهمیت است. در واقع، پوشش ایمنی یکی از مهمترین نکات ایمنی هنگام انجام کارهای پرخطر است.
افراد برای انجام کارهایی که پرخطر بوده و احتمال آسیب به پا زیاد است، از کفش ایمنی استفاده میکنند که تفاوتهای زیادی با کفش معمولی دارد. در واقع، کفشهای معمولی مقاوت کمتری داشته و برای فعالیتهای روزانه مورد استفاده قرار میگیرند. اما کفشهای ایمنی مقاوت بسیار بالایی داشته و در برابر ضربات احتمالی از پا محافظت میکنند. همان طور که کفشهای معمولی انواع مختلفی داشته و هر کدام در موارد خاصی مورد استفاده قرار میگیرند، کفشهای ایمنی نیز به انواع مختلفی تقسیم میشوند و هر کدام کاربرد خاص خود را دارند. در ادامه به بررسی انواع کفشهای ایمنی و تفاوتهای آنها با کفشهای معمولی میپردازیم.
در صورتی که شما عزیزان قصد اطلاع از لیست قیمت و خرید انواع لباس کار، کفش کار و دستکش ایمنی با ارزان ترین قیمت و بهترین کیفیت به طور مستقیم از طراح و تولید کننده و بدون واسطه را دارید جهان ایمنی بهترین انتخاب برای شما عزیزان است؛ جهان ایمنی با سابقه ای درخشان و طولانی در حوزه لباس کار همواره ایمنی و رضایت افراد را درالویت خود قرار داده است. می توانید برای دریافت مشاوره و راهنمایی رایگان و کسب اطلاعات بیشتر با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:
تلفن: 09129646684 09360925624 02166170151
دیدن کنید: لباس کار زمستانی
کفش ایمنی و کفش معمولی چه فرقی با هم دارند؟
در واقع، ابزارآلات ایمنی یکی از ضروریات برخی مشاغل میباشد که به وسیلهی آنها از قسمتهای مختلف بدن در برابر خطرات احتمالی محافظت میشود. کفش ایمنی نیز یکی از این ابزارها است. در واقع، کفش ایمنی که محافظ پا در برابر خطرات احتمالی است، از نظر ظاهری کاملا شبیه به کفشهای معمولی میباشد. تفاوت کفشهای ایمنی با کفشهای معمولی در مقاومت، جنس رویه، جنس زیره و … میباشد. افرادی که در مشاغلی نظیر آتش نشانی، کارهای معدنی، حفاری، جوشکاری و … فعالیت دارند، لازم است تا از کفشهای ایمنی استفاده کنند تا از وارد شدن آسیبهای احتمالی به پایشان جلوگیری کنند.
در واقع، کفشهای معمولی در فعالیتهای روزانه کاربرد دارند. اما کفشهای ایمنی مخصوص محل کار بوده و نمیتوان از آنها در فعالیتهای روزانه استفاده کرد. در واقع، کفشهای ایمنی با توجه به نوع خطراتی که ممکن است در مشاغل مختلف برای افراد ایجاد شود، طراحی و تولید میشوند. به عنوان مثال، افرادی که کار حفاری انجام میدهند، باید از کفشهای ایمنی که رویهی آنها مقاوم سازی شده استفاده کنند تا امکان آسیب به پا بر اثر ضربات احتمالی را به حداقل برسانند. جنس موادی که در تولید رویه، زیره و سرپنجهی این کفشها استفاده میشود، باید طوری باشد که در برابر خطرات کاملا از پا محافظت کند. این در حالی است که در تولید کفشهای معمولی از موادی استفاده میشود که در طول روز احساس راحتی داشته باشیم. چرا که در فعالیتهای روزانه به طور معمول هیچ خطری سلامت پاهایمان را تهدید نمیکند.
استفاده از کفشهای ایمنی در مشاغل خطر آفرین باعث میشود احتمال سوختگی، شکستگی، سر خوردن، سوراخ شدن و … به حداکثر برسد و افراد بتوانند با خیالی راحت به فعالیت خود بپردازند.
دیدن کنید: لباس کار مهندسی
دیدن کنید: لباس کار کارگری
انواع مختلف کفشهای ایمنی و کاربرد آنها
همان طور که گفتیم، کفشهای ایمنی به انواع مختلفی تقسیم میشوند که هر کدام کاربرد خاص خود را دارند. انواع مختلف کفشهای ایمنی شامل کفش ایمنی ضد اسید، کفش ایمنی ضد آب، کفش ایمنی ضد لغزش، کفش ایمنی ضد حریق، کفش ایمنی ضد برق، کفش ایمنی جوشکاری، کفش ایمنی حفاری، کفش ایمنی ساق بلند، کفش ایمنی مهندسی و کفش ایمنی کار میباشد.
کفشهای ایمنی ضد اسید برای مشاغلی مورد استفاده قرار میگیرد که فرد در محیطهایی به فعالیت میپردازد که دارای مواد اسیدی و شیمیایی باشد. این نوع کفشها از موادی تولید میشوند که مقاومت بالایی داشته و دچار لغزش نشوند. با توجه به این که مواد اسیدی و برخی مواد شیمیایی میتوانند آسیبهای جبران ناپذیری به پا وارد کنند، در تولید کفشهای ضد اسید باید تمام استانداردهای مربوطه رعایت شده و زیرهی آن از PVC باشد.
در واقع، کفشهای ضد اسید مناسب محیطهای قلیایی، اسیدی، بنزینی و … میباشند. در صورتی که در چنین محیطهایی از کفشهای معمولی استفاده شود، ممکن است آسیبهای جبران ناپذیری به پای فرد وارد شود. به همین دلیل، استفاده از کفش ضد اسید در چنین مکانهایی بسیار حائز اهمیت است.
کفشهای ضد آب نوع دیگری از کفشهای ایمنی میباشند که در تأسیسات، حفر چاههای آب، لوله کشی فاضلاب و … مورد استفاده قرار میگیرند. با توجه به این که در چنین مشاغلی محیط دارای آب زیادی میباشد، باید از کفشهای ضد آب استفاده شود. در تولید کفشهای ضد آب از موادی استفاده میشود که اجازهی ورود آب به داخل کفش را نداده و آسیبی به کفش وارد نشود. این در حالی است که اگر در چنین مشاغلی از کفشهای معمولی استفاده نشود، کفش مقاومت کافی در برابر آب نداشته و باعث آسیب به پای فرد میشود. کفشهای ضد لغزش نوع دیگری از کفشهای ایمنی میباشند که در مشاغلی که امکان لیز خوردن و سُر خوردگی وجود دارد، مورد استفاده قرار میگیرند.
در واقع، در برخی مکانها سنگ ریزه و مواد لیز مانند روغن میتواند باعث لغزنده شدن سطح شود که در چنین مکانهایی استفاده از کفشهای ضد لغزش بسیار حائز اهمیت است. این در حالی است که، در مکانهایی که سنگ ریزه و مواد لیز وجود دارد، استفاده از کفشهای معمولی میتواند باعث سر خوردن فرد و آسیب به اجزای مختلف بدن او شود. کفشهای ضد حریق نوع دیگری از کفشهای ایمنی میباشند که در مشاغلی نظیر آتش نشانی مورد استفاده قرار میگیرند. همان طور که میدانید، آتش نشانها به طور دائم در مکانهایی فعالیت دارند که احتمال آسیب به فرد بسیار بالا است. همان طور که از نامش پیدا است، بیشتر اوقات آتش نشانها در مکانهایی که آتش سوزی صورت گرفته فعالیت دارند و به اطفاء حریق میپردازند.
به همین دلیل لازم است تا از کفشهای ضد حریق استفاده کنند تا در مقابل آتش مقاوم بوده و آسیبی به پاهای فرد وارد نشود. کفشهای ضد برق نوع دیگری از کفشهای ایمنی میباشند که در مشاغلی که فرد با برق سر و کار دارد، مورد استفاده قرار میگیرند. کفشهای ایمنی ضد برق انواع مختلفی دارند که عبارتند از هدایت کننده(جریان برق را به زمین هدایت میکند)، غیر قابل هدایت(باعث کاهش شدت شوک حاصل از جریان برق میشوند)، ضد استاتیک(خارج کردن انباشت الکتریسیته از بدن).
کفشهای جوشکاری یکی دیگر از انواع کفشهای ایمنی میباشند که از آسیب مواد مذاب و پاشش شعلههای ذوب شده به پاهای فرد جلوگیری میکنند. کفشهای حفاری رویهی چرم یا پلاستیکی داشته و معمولا ساق بلند میباشند. این کفشهای در مشاغلی نظیر حفاری چاههای گازی و نفتی، محیطهای عمرانی و حفر معدن مورد استفاده قرار میگیرند. این کفشها از سقوط اجسام سنگین روی پای فرد و نفوذ مواد مختلف داخل کفش جلوگیری میکنند. کفشهای ایمنی ساق بلند در دو نوع ساق بلند و ساق کوتاه طراحی و تولید میشوند که هر کدام برای مشاغل خاصی مورد استفاده قرار میگیرند. کفشهای ایمنی کار یکی دیگر از کفشهای ایمنی میباشند که سادهترین نوع کفشهای ایمنی بوده و در مشاغل مختلف برای محافظت از پا مورد استفاده قرار میگیرند. این کفشها در فعالیتهایی نظیر تعمیرات و بازسازی خانه و … مورد استفاده قرار میگیرند. کفشهای ایمنی مهندسی آخرین نوع کفشهای ایمنی میباشند که در محیطهای صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند.
دیدن کنید: جلیقه کار
عوارض استفاده از کفشهای ایمنی نامناسب
وظیفهی کفشهای ایمنی این است که از پا در برابر آسیبهای احتمالی هنگام انجام فعالیتهای مختلف محافظت کند. این در حالی است که هنگامی که در تولید کفش از مواد باکیفیت استفاده نشود، میتواند آسیبهای جدی و جبران ناپذیری به پا وارد کند. بنابراین، باید هنگام خرید انواع کفشهای ایمنی به نکاتی نظیر جنس رویه، جنس سرپنجه، جنس زیره، مواد مورد استفاده در قسمتهای مختلف آن و … توجه کنیم تا از عوارض جانبی کفش نامناسب در امان بمانیم.
کفشهای نامناسب و بیکیفیت باعث ایجاد باکتری و قارچ، وارد شدن فشار به اسکلت پا و در نتیجه، از فرم خارج شدن آن، آسیب دیدن ستون فقرات، ایجاد میخچه و خار پاشنه، تاول زدن و متورم شدن پا و… میشود. بنابراین، کفشهای نامناسب باعث ایجاد عوارض دردناکی در کوتاه مدت یا بلند مدت میشوند که گاهی ممکن است جبران ناپذیر باشد. بنابراین، افرادی که در مشاغل پرخطر فعالیت میکنند باید تمام نکات ایمنی را رعایت کنند تا دچار آسیبهای احتمالی نشوند. کفشهای ایمنی که یکی از این نکات ایمنی میباشند باید از جنس مرغوب و باکیفیت تهیه شوند تا علاوه بر جلوگیری از آسیبهای احتمالی، پا را از عوارض جانبی محفوظ نگه دارند.
دیدن کنید: لباس آتش نشانی